zondag 20 maart 2011

Hoe kies je de juiste foundation die bij je past?

Een foundation gebruik je om je huid mooi te egaliseren. Als je van jezelf al een mooie egale huid hebt. Dan raad ik je aan om ook geen foundation te gebruiken. Omdat je het ook niet nodig hebt. Maar ik weet dat vele vrouwen van nature geen egale huid hebben. Dat kan liggen aan verschillende factoren. Bijv. je hebt stress. En dat zie je ook terug op je huid. Of je voelt je niet lekker en ziet er heel bleek uit. Dat heb ik ook soms. Dat ik me s'ochtends niet zo lekker voel en er helemaal bleek uitzie. Als ik dan foundation gebruik ziet me huid er gelijk frisser en sprankelend uit! Daarom vind ik het belangrijk om een goede foundation te hebben. En daar geef ik persoonlijk maar al te graag iets meer aan uit. Er zijn meer redenen dat vrouwen foundation gebruiken. bijv. pigment vlekken, rode vlekken, littekens etc etc.





Ik hoor ook soms vage misvattingen over make-up. Bijv. dat je je huid dicht smeert met foundation en dat je huid daarom niet meer kan ademen(?) en  dat je door foundation een gemake-upt effect krijgt. En ook dat je door het gebruik van foundation een slechte huid krijgt. Dit is allemaal niet waar. Als je foundation gebruikt dan smeer je je huid niet dicht. En als je door het gebruik van foundation een gemake-upt effect krijgt dan gebruik je een verkeerde foundation, die niet bij je past. Dat kan liggen aan de kleur maar ook aan de textuur van de foundation. En je krijgt geen slechte huid door het gebruik van foundation. Je huid blijft zoals die is. Hij wordt er niet beter op en ook niet slechter.

Een hydraterende foundation is geschikt voor een drogere huid type. Een matterende is weer geschikt voor een vette huid, een huid die wat sneller glimt. Ik heb geen vette huid maar wel een gemengde huid die glimt op de t-zone. Ik vind het persoonlijk niet fijn als mijn t-zone glimt. Vandaar ben ik een fan van matterende foundations. Er zijn ook liftende foundation en die zijn geschikt voor een rijpere huid, een huid die rimpels heeft. Een liftende foundation vult de rimpels als het ware op, en de huid voelt dan comfortabel aan. Sommige foundation zijn zo goed dat het lijkt alsof de huid rimpelloos is. Dat komt omdat er vaak reflecterende poederdeeltjes in de foundation zitten. Je hebt ook foundations met een UV filter. Zo'n foundation helpt je huid tegen de schadelijke invloed van de zon te beschermen. En beschermt daarom tegen vroegtijdige veroudering van de huid. Ik draag ook graag foundation met een UV filter. Als je een feestje hebt waar foto's worden gemaakt dan raad ik een foundation met UV filter af! Want als er een foto van je genomen wordt dan lijkt het alsof je gezicht heel wit is. De echte kenners weten wat ik bedoel en anders test het uit.

Als je een foundation wilt aanschaffen dan moet je eerst een belangrijke keuze maken. Je kunt kiezen tussen een dekkende of transparante foundation. Als je veel oneffenheden op je huid hebt dan raad ik een dekkende foundation aan. Als je weinig oneffenheden op de huid hebt dan raad ik een transparante foundation aan. Deze foundation geeft een heel natuurlijk effect en weinig dekking.

Het aller belangrijkste bij de aanschaf van een foundation is de juiste kleur keuze. Vaak zie ik dat vrouwen de kleur van een foundation uit testen op hun hand. Maar zo zal je niet weten of de kleur van de foundation bij je gezichtskleur past. De huidskleur van je hand is anders dan de huidskleur van je gezicht. Ik raad aan de foundation aan te brengen op je gezicht voor dat je een foundation aanschaft. Bijv. op je wang, kin en/of kaaklijn.

Je hoeft niet altijd foundation over je hele gezicht aan te brengen. Breng de foundation aan op plekken waar jij het nodig vind. De beste manier om foundation aan te brengen is met je vingers. Geloof me een beter manier dan je vingers is er niet. Al heb je de aller beste foundationkwarst of spons. Ik raad aan om je foundation met deppende bewegingen aan te brengen in plaats van smerende bewegingen. Je hebt een betere dekking als je met deppende bewegingen je foundation aan brengt.


Hoe kun je je huid er het mooiste laten uit zien als je foundation gebruikt?

Mijn antwoord hierop is goede huidverzorging. Bezuinig nooit op huidverzorging maar op make-up als het niet anders kan. Als je je huid goed verzorgt dan zal je ook resultaat zien. En de foundation komt beter tot zijn recht bij een goed verzorgde huid. Ik gebruik altijd als basis dagcreme daarna gebruik ik mijn foundation. Heel soms gebruik ik ook concealer. Maar niet altijd.


Ik hoop dat jullie veel aan dit artikel hebben. Wat vinden jullie van foundation? En als jullie tips hebben over het kiezen van een foundation die bij je past dan kan je die in de comments zetten!


By Asmae

11 opmerkingen:

  1. Ik ben het met je eens! De basis (huidverzorging) is het belangrijkste!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ook heel belangrijk is, is om te weten of je een gele of een roze ondertoon hebt. Op die manier is het ook veel gemakkelijker om een juiste kleur te kiezen.

    Persoonlijk ben ik het niet met je eens dat de beste manier om foundation aan te brengen met je vingers is. Vroeger gebruikte ik een foundationkwast, maar tegenwoordig gebruik ik mijn kabuki en op die manier krijg je een mooi airbrush effect.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Sariitha: Ja, het is ook heel belangrijk om te weten wat voor ondertoon je hebt! Ben ik vergeten om toe te voegen. :)

    En ik vind 'persoonlijk' dat je vingers de beste manier zijn om foundation aan te brengen. Dat is mijn mening. Jij kan daar anders over denken. Zo heeft iedere vrouw haar eigen kijk hierop. <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Handig artikel! Bij wisselt de manier van aanbrengen. Foundation kan volgens mij (net zo als de beste verzorgingsproducten) wel je poriën 'vervuilen' als je niet 'uitkijkt' (klinkt bijna als de doodstraf ofzo), maar ik wil geen welles nietes strijd gaan voeren om het artikel. Ik heb er veel aan gehad

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Handig zeg! Ik gebruik geen foundation omdat ik van nature (ja, ik heb geluk) een gladde huid heb en zelden pukkels... luckily! En als ik foundation gebruik krijg ik juist alleen maar pukkels..haha

    xoxo
    Eef&Lot

    ps: Maybe you will follow us?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed artikel! Ik wissel af met hoe ik mijn foundation (MAC Face&Body) aanbreng; de ene keer snel met mijn vingers (deppend) en de andere keer met een foundation liquid kwast. Maar een kabuki is ook wel eens het uitproberen waard! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een heel goed artikel!
    Ik heb Dream matte mousse van Maybelline (caramel)
    Deze kleur is best donker maar ik gebruik er maar een heel klein beetje van.
    Als ik een vloeibare foundation gebruik heb ik vaak dat mijn huid gaat glimmen vandaar.

    Ik denk dat foundation, zolang je het goed eraf haalt voor dat je gaat slapen, geen kwaad kan!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ow en ik breng het aan met een kwast of met mijn handen *schaam*

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je hoeft je nergens voor te schamen, ik ken er meer die dat doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Una gran maravilla de maquillaje
    no tengo queja alguna desde que comenze a utilizarlo
    Un saludo
    bss

    BeantwoordenVerwijderen