donderdag 24 maart 2011

'Een doel voor ogen'

Ik weet nog steeds niet wat ik precies wil worden. En wat ik voor werk wil gaan doen na mijn studie. Ik denk heel vaak na over wat ik nou precies wil. Ik weet dat ik zelfstandig ondernemer wil worden. Lijkt me heerlijk. Je werkt voor jezelf. En je bent eigen baas. Je hoeft nooit aan iemand anders toestemming te vragen. Je kunt gewoon lekker je eigen gang gaan. En op vakantie gaan zo vaak je maar wilt. Als je hard werkt kun je goed verdienen (als alles goed loopt) maar er zit ook een maar. Het kan ook zo zijn dat het slecht met het bedrijf gaat. En dat je een lange tijd weinig gaat verdienen. Als ondernemer heb je altijd die risico. Je moet onder die druk kunnen leven. En jezelf moed blijven toe spreken als het even minder gaat. Ik als ondernemersdochter weet hier alles van. Mijn vader is zelfstandig ondernemer en zijn vader was het ook. Dus je kunt wel zeggen dat leiderschap in mijn bloed zit. Ik zie het als een voordeel. Maar succes maak je zelf door kei hard te werken. Niets komt voor niets. Zo denk ik erover.Na lang nadenken denk ik nu te weten wat ik wil worden! Ik ben een fashionista en ben gek op winkelen. En ik houd ervan om kleding bij elkaar te combineren. Ik loop stage in een kledingzaak en leef me helemaal uit met het maken van kleding combinaties. Ik vind het leuk om van een onopvallende item een leuke combinatie te maken. Mensen kijken er gelijk anders tegen aan. Ook spreek ik mensen moed in als ik zie dat mijn klanten wat minder zelfvertrouwen hebben.

En ik houd ook van beauty! Maar dat weten jullie al! Ik leef me graag elke dag uit met make-up. En vind persoonlijke verzorging heel belangrijk. Ik ga persoonlijk nooit onverzorgd of slecht gekleed de deur uit. Dat hoort niet bij mij.

Ik denk dat ik weet wat ik wil worden ... Imago styliste! Het lijkt me leuk om van mijn hobby mijn beroep te maken. Mijn opleiding zelf is niet specifiek gericht hierop. Ik doe wel ervaring op met mijn stage. En ik ben altijd op de hoogte van de laatste trends op de mode/beauty wereld. En bijna elke mode/beauty blad lees ik. Niet omdat het van iemand moet maar omdat ik het gewoon erg leuk vind. En ik vind het ook heel interessant. En ik geloof dat als je hetgene doet wat je zelf leuk vind dat je daar ook goed in kunt worden.Ik geloof niet in opleidingen zoals ''Allround Styling''. Dan studeer je 4 jaar voor zo'n opleiding en dan vraag ik me af: Wat leer je dan? Natuurlijk leer je een hoop dingen maar dat kan best ook in 1 jaar tijd. Er is voor een styliste geen vaste schema van hoe je als styliste moet werken. Iedere styliste is anders en ook iedere styliste doet het op haar eigen manier. Gevoel voor styling moet wel (een beetje) in je zitten en dat kun je dan ook verder ontwikkelen. Ik geloof zelfs dat mensen die niet eens weten hoe ze zich moeten kleden dat hun ook een prof in dit vakgebied kunnen worden. Want als je een doel hebt en daar de motivatie voor hebt dan is dat goede begin naar een (hopelijk) goed eindresultaat. Ik weet niet of ik wel een styling opleiding ga volgen. Daar moet ik nog goed over nadenken. En alles van bepaalde kanten goed bekijken. De opleiding duurt 4 jaar. En dat is heel lang! En ik weet niet of ik daar wel zin in heb na mijn studie. Ik denk dat ik het beste gewoon een paar keer naar open dagen van scholen moet gaan om te zien of het mij bevalt. Ik ga zowiezo een cursus volgen van de NHA voor Imagostyliste. Die curus is gericht op mensen die een eigen bedrijf willen starten. En je leert er van alles wat je als Imagostyliste moet weten.Ik vind het erg leuk om mensen te kleden. En ik zie het als een uitdaging om hun kleding te laten passen die ze normaal nooit zouden dragen. Soms zie ik hun mij met een scheef gezicht aan kijken omdat de kleur bijvoorbeeld hun niet bevalt. (hahaha) En als ze het eenmaal aan hebben dan zijn ze verrast over het effect dat kleuren geven. Sommige kleuren staan heel mooi bij je gezicht. En sommige mensen hebben een steuntje achter de rug nodig. Ik vind dat iedere vrouw mooi kan zijn. Of je nou heel dik bent of heel dun. Als je maar jezelf bent en je ook goed kleed. Goede huidverzorging en goede make-up doen wonderen.


Willen jullie ook een baan in de mode en/of beauty? Of willen jullie liever iets anders?  <3


By Asmae

6 opmerkingen:

 1. Leuk om je ambities te lezen. Omdat ik in een totaal andere hoek zit heb ik sowieso geen beeld bij beauty gerelateerde opleidingen, maar als ze bestaan, lijkt het me geen kwaad kunnen om er een te volgen al duurt die vier jaar (dat vind ik nog kort met mijn minimaal 6 jarige studie). Je kunt dan altijd op je diploma terugvallen i.p.v. je continu te moeten bewijzen (bij een diploma moet je natuurlijk ook het een en ander waar maken, maar je komt sneller aan de bak). Zo werkt het vaak nou eenmaal, maar dus niet altijd. Het kan ook zonder, maar mij lijkt zo'n opleiding dan juist leuk als het je interesse heeft.

  Je kunt er alleen maar meer van leren over iets wat je graag doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Maccia: Heb je helemaal gelijk in! Op een opleiding kun je altijd terug vallen. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen zeg! Geweldig! En ik sluit me volledig bij Maccia aan!
  Ik moet btw +/- 12 jaar studeren dus dat valt reuze mee!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I don't know why, but I find this photo so inspiring... love it!
  really nice blog!
  I'm a your new follower!
  Hope you follow me back
  XoXo
  M.
  http://monsieurmauro.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen