zondag 27 februari 2011

Tyra Banks

Tyra Banks is één van de aller eerste topmodel van afrikaans komaf. Ze is geboren in Los Angeles, Californië. Ze werd vaak gespest als kind omdat ze zo dun was. Later heeft ze gezegd dat dit een erg moeilijke periode voor haar was en dat ze een verstoord zelfbeeld had. Tegenwoordig staat ze op nummer 4 in de lijst van meestverdienende supermodellen. In 2005 werd haar vermogen geschat op 60,5 miljoen dollar.In 1991 wilde Banks beginnen op de Loyola Marymount University toen het Elite Model-modellenbureau haar aan haar eerste modellenbaan hielp. Hiervoor was ze al meerdere keren afgewezen door modellenbureaus. Banks zegt zelf dat ze, toen ze naar Parijs werd gestuurd, niet verwachtte een internationaal bekend model te worden. Ze wilde enkel wat geld verdienen voor de universiteit.
Van de universiteit kwam vrij weinig terecht aangezien ze snel bekend werd. Iemand die daar minder blij mee was was Naomi Campbell, die onder andere probeerde Banks te 'bannen' van de runways van Chanel. De twee kunnen inmiddels weer bij elkaar in de buurt komen, na een gesprek in 'The Tyra Banks Show' in 2005. Tyra Banks was de eerste Afro-Amerikaanse die op de covers stond van de Gentlemen's Quarterly, de Sports Illustrated-badpakkeneditie en de Victoria's Secret-catalogus, maar ze is het meest bekend om haar runway-werk voor Victoria's Secret. In 1997 won ze de prestigieuze Michael Award voor Supermodel van het jaar.

Tyra Banks

Banks heeft gestaan in alle steden, alle magazines, reclames en op alle billboards. Noemenswaardig modelwerk deed ze voor CoverGirl, Swatch, Pepsi, Nike, Tommy Hilfiger, Victoria's Secret, Ralph Lauren, Mcdonalds en Dolce & Gabbana. Ze heeft onder andere op de covers van Vogue, Elle, ELLEgirl, L'Officiel en Sports Illustrated gestaan.
Zeker in het begin van haar carrière moest Tyra Banks velen ervan overtuigen dat ze niet te dik was. Ze kwam op in het anorexia-look tijdperk, waarover ze zelf zegt: "I was proactive [...] I told my agency to call Victoria's Secret, and I told them to call Sports Illustrated [...] I said my body is changing, and seamstresses are calling me grosso in Italian, and I know what the hell that means. And I'm not about to starve."
Ook laat ze zich fel uit tegen plastische chirurgie en over het gerucht dat zij haar borsten zou hebben laten vergroten:
«I am totally against plastic surgery. A lot of people think I have breast implants because I have the biggest boobs in the business. But I was a 34C when I was 17… They stay up when I wear a push-up bra. But if people could see me when I come home and take off my bra, how could they think these are fake?.»
Ik vind Tyra Banks een mooie vrouw. Ze heeft een lange voorhoofd, mooi ogen, volle lippen en dat vind ik mooi! En boven alles ze barst van de zelfvertrouwen. Bij deze artikel speciaal over Tyra Banks hoort natuurlijk ook een foto zonder make-up. Ik wil er wel bij zeggen dat een foto echt zonder make-up misschien niet te vinden is op het web. De fotograven rommelen altijd met de foto's. En ik weet wel zeker dat de modelen altijd wel iets hebben 'bewerkt'. Maar bij deze heb ik toch een foto gevonden in het web dat schijnt zonder make-up te zijn. Zie hieronder:
Zoek de verschillen!


Na 2000 breidden Banks interesses uit naar de televisiewereld. Ze werd de presentatrice, hoofdjuriste en uitvoerend producent van de UPN-show America's Next Top Model. Ook werkte ze aan een muzikale carrière (in het tweede seizoen van America's Next Topmodel mochten de kandidates meedoen aan een videoclip van haar).
Ze werkt nog steeds aan haar muziek met bekende platenproducers zoals Darkchild. Ook is ze het symbool van TZONE, een organisatie voor meisjes die onder negatieve sociale druk leven en ze heeft de Tyra Banks Scholarship opgericht die Afro-Amerikaanse meisjes de kans geeft naar haar school, de Immaculate Heart High School, te gaan.
Banks heeft relaties gehad met mannen als regisseur John Singleton, basketballer Chris Webber en Seal (die later trouwde met Heidi Klum). Banks zegt zelf dat ze liever een normale man heeft om de media-aandacht te ontwijken. Op het moment heeft Banks een relatie met tandheelkundig student PJ Magpantay.


Check die Marilyn Monroe kapsel! Staat haar heel mooi. <3
Ik vind een pony het aller mooiste bij haar staan. <3Wat vinden jullie van Tyra Banks?


By Asmae

4 opmerkingen:

  1. Ze is echt een mooie vrouw. Die foto zonder make up zoo dat is echt heel anders maar toen ik het voor het tweede keer zag was het wel gewoon. Ze ziet er veel jonger uit op die foto, maar wel heel mooi xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Oum Younes: Ja zeker, het is een mooie vrouw. <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. haha, beetje te lichte foundation op die laatste foto :P Maar het is een mooie vrouw!

    BeantwoordenVerwijderen